Consumentennieuws

De Standaard : Mijn geld
  1. 'Drie maanden geleden heb ik aan mijn bank opdracht gegeven om mijn effectenportefeuille over te dragen naar een andere bank. Na drie maanden is de transfer nog altijd niet uitgevoerd. Is het normaal dat dit zolang duurt?'
  2. Bij een bankgift wordt aangeraden om een schriftelijk bewijs te bewaren dat de datum vermeldt. Moeten we daarvoor met aangetekende brieven werken of volstaat de datum op de bankuittreksels?
  3. België zal verspreid op zo’n 780 plaatsen voedsel uitdelen aan de meest behoeftigen. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met de gunning van een overheidsopdracht hiervoor. Er is ook een akkoord over het sociaal tarief voor elektriciteit.

  4. We vertrekken weer met z’n allen op vakantie. Welke plastic kaarten neemt u mee om te betalen? Of kiest u nog steeds het liefst voor een stapel bankbiljetten?
  5. Woningkopers krijgen een korting op de registatierechten als ze hun woning ‘intensief energetisch’ renoveren. Geldt dit ook voor erfgenamen die hun mede-erfgenamen uitkopen om uit onverdeeldheid te geraken?