Consumentennieuws

De Standaard : Mijn geld
  1. Patrick Nollet, directeur van de Vereniging van Vlaamse Beleggers (VFB) kiest voor drie Belgische aandelen. Logisch: zijn voorkeur gaat naar bedrijven die hij kent.

  2. Netflix experimenteert wereldwijd met zijn tarieven. Volgens Datanews doet de streamingdienst dat nu ook in België.

  3. Wij hebben meer dan 3 jaar geleden een aantal bankgiften gedaan aan onze kinderen. Moeten wij die door de notaris laten ‘vastklikken’? Of volstaat het dat wij zelf een overzicht maken en dat door onze kinderen laten ondertekenen voor akkoord?
  4. Vorig jaar werd het maximumbedrag voor pensioensparen opgetrokken tot 1.230 euro. In december stortte ik bij tot dit nieuwe plafond. De bank stortte het geld terug en liet mij weten dat het na 55 jaar niet meer mogelijk is om het bedrag voor pensioensparen te verhogen. Klopt dit?
  5. Vanaf vandaag kunt u, gratis, de kostprijs die uw bank aanrekent voor uw zichtrekening en bijhorende diensten (zoals uw bankkaart) vergelijken met de kostprijs bij alle andere Belgische banken.

  6. We willen samen met onze dochter een tweede verblijf kopen: zij de blote eigendom, wij het vruchtgebruik. Wij zouden het geld voor de aankoop aan onze dochter willen overmaken via een bankoverschrijving. Onze notaris raadt ons een geregistreerde schenking aan. Wat doen we best?
  7. De overleden couturier Karl Lagerfeld wil een deel van zijn vermogen nalaten aan zijn poes Choupette. In Duitsland kan dat blijkbaar. Kan het ook bij ons?